Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Σαλάτα με αγκινάρα βραστή

Υλικά

1 πακέτο αγκινάρες ΑΙΝΟΣ (450g.)
4 μέτριες πατάτες
3 καρότα 
λίγες ελιές
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι, πιπέρι και λίγο φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα 2 ή στα 4, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε για λίγα λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα, την σκεπάζουμε κι αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, ανακατεύουμε περιστασιακά και προσθέτουμε ζεστό νερό, αν είναι απαραίτητο.

Όταν οι αγκινάρες είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, έως ότου πιούν όλα τα υγρά.

Παράλληλα, σε μια μικρότερη κατσαρόλα, βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά μας τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τις αγκινάρες, τα λαχανικά μας και τις ελιές. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ξύδι, πασπαλίζουμε με το φρέσκο δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και η σαλάτα μας είναι έτοιμη! 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Φιογκάκια στον φούρνο με μπρόκολο Χούμους σπανάκι σε πήλινο Θρεπτική σαλάτα με φασόλια χάντρες, φασολάκια, λιαστή ντομάτα και αγκινάρες σε λάδι Σπανάκι με μπακαλιάρο